Hírek


Beavatkozások Pest megyében a múlt héten

2020-03-03 13:38:04

A múlt héten az önkéntes tűzoltóknak a megye számos pontján be kellett avatkozniuk.

Riasztás Dömsödön

A Dömsöd ÖTE február 24-én éjszaka kapott sms-riasztást egy házhoz, ahol a gyermekszobában egy Honeywell CO-érzékelő jelzett veszélyt. Az önkéntesek a helyszínen kontrollméréseket végeztek, ahol már csak 5-7 ppm-t tudtak mérni, mert a jelzés után az ott lakók egyből elkezdték a lakás átszellőztetését. Az érzékelő memóriájából 46 ppm-es riasztási értéket olvastak ki.

 

Felborult egy autó Farmos közelében

Lesodródott az útról és felborult egy személygépkocsi feb. 26-án délelőtt Farmos közelében. A gépkocsiban egy ember utazott, aki önerejéből elhagyta az autót. A helyi önkéntes és a nagykátai hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd a kerekeire állították és áramtalanították a járművet.

Fotó: PMKI Nagykáta HTTP

 

Kigyulladt egy lakóház Szigetmonostoron

Egy körülbelül száz négyzetméter alapterületű lakóház égett feb. 28-án késő este Szigetmonostoron, a Vadvirág utcában. A tűzhöz a szentendrei hivatásos, valamint a leányfalui, a visegrádi és a szentendrei önkéntes tűzoltók vonultak, akik hát vízsugárral eloltották a lángokat. Az egységek az utómunkálatokat követően az éjjeli órákban tértek vissza állomáshelyükre.

videó: Szentendre ÖTE / Facebook

 

Feb. 24-én hajnaltól a kora délutáni órákig majdnem negyven esetben kellett a viharos időjárást követően beavatkozni a tűzoltóknak Pest megyében. Az erős szél kerítésre, úttestre, tetőzetre dőlt fákat, leszakadt ágakat, felsővezetékeket hagyott maga mögött. Hat esetben épületek tetőzetének a borítását kezdte meg a szél. A hivatásos tűzoltók mellett az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók is részt vettek az események felszámolásában.

 

Vissza