Bevetések a múlt héten

2020-04-23 14:02:05

Megyénkben számos, önkéntes tűzoltókat is érintő káresetről kaptunk jelentést.

Tűz Dömsöd közelében

Április 19-én 17 óra után Dömsöd - Kiskunlacháza között található "Tucem" tavaknál nádas égett. A ráckevei és dömsödi önkéntes tűzoltók egy C és egy gyors-beavatkozó sugárral, puttonyfecskendővel, valamint kéziszerszámokkal oltotta el kb. 2 hektáron égő nádast.

Fotó: ÖTE / Facebook

Tűz Tápiószecsőnél

2020. április 17-én érkezett a riasztás a tápiószecsői önkéntes tűzoltókhoz, hogy a Halastó mellett 1,5 hektár gaz, avar ég. A tűzoltók kéziszerszámokkal, puttonyfecskendővel és 2 db „D” sugárral állították meg a tüzet.

Fotó: Tápiószecső ÖTE / Facebook

Erdőtűz Bugyi-Vány külterületén

2020. április 18-án Bugyi-Vány külterületén kigyulladt az erdő. Az első beavatkozók a koronatüzet megfékezték, a fokozatot kiemelve további segítséget kértek a tűz oltásához. A helyszínre a hivatásos egységek mellett a Délegyháza, a Kis-Sziget és az Ócsa Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói érkeztek. Hét tűzoltó járművel, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal kb. 50 fő tűzoltó közel 7 órás küzdelem után 21:00 óra körül végzett az utómunkálatokkal. Kb. 3 hektár vegyes erdő aljnövényzete égett le, több esetben koronaégés is előfordult. Április 19-én 11:52 órakor érkezett a riasztás, miszerint újra foltokban lángolás, füstölés tapasztalható ugyanezen a területen, amit a dabasi hivatásosok mellett a délegyházi önkéntes tűzoltók kezeltek.

Fotó: Ócsa ÖTE / Facebook

Tűz Szobon

Április 17-én érkezett a riasztás, hogy Szobon 300 m2-en ég a vasútoldal. A helyszínre a nagymarosi és a vámosmikolai önkéntes tűzoltók érkeztek, akik a tüzet közös erővel eloltották.

Fotó: Nagymaros ÖTE / Facebook