Tűz keletkezett egy szentendrei áruházban

2021-04-15 13:38:17

Tűz keletkezett Szentendrén, egy Dunakanyar körúti áruházban szerdán este.

Tűz keletkezett Szentendrén, egy Dunakanyar körúti áruházban szerdán este. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, ahol a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, nyolc vízsugárral sikerült körülhatárolniuk tüzet. Az oltásban a negyvenhat hivatásos tűzoltó mellett összesen huszonöt önkéntes tűzoltó vett részt a következő önkéntes tűzoltó egyesületektől: Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Vöröskő Önkéntes Tűzoltó, Műszaki-mentő és Vizimentő Egyesület, Szigetmonostori Önkéntes Tűzoltóság, Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, Pilisborosjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Rózsadomb Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület, Újpesti Polgárőrség és ÖTE. Az épület körülbelül kétezer négyzetméteren égett, a belső része és a tetőszerkezete egyaránt lángba borult. Az üzlet közelében benzinkút, HÉV megálló, buszpályaudvar, illetve kisebb bolthelyiségek is találhatóak, így rendkívül fontos volt, hogy a tűz átterjedését megakadályozzák.

fotó: Szentendre ÖTE