Beavatkozások a múlt héten

2022-05-12 10:39:01

A szigetmonostori, a biatorbágyi és a dömsödi önkéntes tűzoltók múlt heti beavatkozásáról adunk hírt.

Felborult egy személygépkocsi keddre virradóra Szigetmonostoron, a Horánygyöngye utcában. A gépkocsiban egyedül a sofőr utazott, aki könnyebb sérülésekkel, önerejéből elhagyta az autót, a felborult személygépkocsi forgalmi akadályt okozott. A szigetmonostori önkéntes és a szentendrei hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd a kerekeire állították és áramtalanították a járművet.

Ápr. 25-én Biatorbágyon a Katalin-hegy aljában, lakóházak közelében zöldhulladék és szemét égett kb. 100m2-en. A kárhelyszínre elsőként a Biatorbágy ÖTE érkezett, akik egy gyorsbeavatkozóval megkezdtük a tűz körbehatárolását, majd a hivatásos tűzoltókkal együtt egy újabb D sugárral a lángok eloltását és a tűz lefeketítését.

Kigyulladt a nádas kedden este Kiskunlacháza külterületén. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek nyolcszáz négyzetméteren égett a növényzet. A tüzet a dömsödi önkéntes és ráckevei önkormányzati tűzoltók eloltották, megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd átvizsgálták a leégett közel kéthektáros területet.