Hírek


Vegetációtüzek Pest megyében

2019-03-05 09:25:47

Pest megyében is a vegetációtüzek uralták a múlt heti időszakot, köztük egy hatalmas, kétszáz hektáros nádastűzzel, ahol összesen nyolcvan tűzoltó (köztük számos önkéntes) is a helyszínen volt.

Hatalmas nádastűz Farmosnál

Közel kettőszáz hektáros területen égett a nádas és a száraz aljnövényzet február 28-án Farmos település külterületén. A szárazság és a feltámadó szél miatt gyorsan terjed a tűz, három tanyát is veszélyeztettek a lángok. A legnagyobb riasztási fokozatban tizenhat tűzoltógépjárművel, közel nyolcvan tűzoltó oltotta el a lángokat, majd vizsgálták át a leégett területet. A tűzoltóknak köszönhetően lakóházakra nem terjedt át a tűz, személyi sérülés nem történt. A hivatásos tűzoltók mellett a farmosi, a tápiógyörgyei, a tápiószecsői, a tóalmási, a kókai és a nyáregyházi önkéntes tűzoltók voltak a helyszínen.

Fotó: Pest MKI

 

Szalmabálák égtek Örkényben

Négyszáz darab szalmabála kapott lángra szombaton éjfél előtt Örkény külterületén, egy ötszáz négyzetméteres tárolóban. A dabasi, monori hivatásos és a délegyházi önkéntes tűzoltók vasárnap délelőtt fejezték be a végleges oltást. A munkájukat egy erőgép is segítette. A bálák teljesen megsemmisültek, valamint az épület tetőszerkezete is károsodott a tűzben, az anyagi kár jelentős.

Fotó: PMKI Dabas HTP

Vissza