Tüzek és beavatozások – múlt hét

2019-03-26 10:35:42

A múlt héten két lakástűzről és egy vegetációtűzről kaptunk hírt. A tüzeknél a délegyházi-dunavarsányi, a szigetújfalui, a farmosi, a tápiószelei, a jászalsószentgyörgyi és a boldogházai önkéntes tűzoltók avatkoztak be.

Családi ház lángolt Dunavarsányban

Március 20-án kapta a jelzést a Délegyházi-Dunavarsányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, hogy Dunavarsányon egy családi ház melléképülete ég. Az önkéntesek két fővel a szigetszentmiklósi hivatásosok kiérkezéséig megkezdték az oltást, és kihoztak az épületből három PB-gázpalackot. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Délegyházi-Dunavarsányi ÖTE / Facebook

Száraz aljnövényzet égett Abony és Cegléd között

Száraz aljnövényzet kapott lángra a vasúti sínek mellett március 24-én délután Cegléd és Abony között. Helyszínre nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, mert egyszerre egy időben, de különálló helyszíneken égett a növényzet. A lángokat a ceglédi, nagykátai, monori, szolnoki hivatásos és a farmosi, tápiószelei, jászalsószentgyörgyi, jászboldogházai és zagyvarékasi önkéntes tűzoltók oltották el, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat segítette. A tűzoltás ideje alatt szünetelt a vasúti forgalom a két település között.

Fotó: PMKI Cegléd HTP

Lakástűz Ráckevén

Március 19-én kapta a riasztást a Kis-Sziget ÖTE, hogy Ráckevén egy lakóház ég. Mire a helyszínre értek, a lakóház belseje teljes terjedelmében, a tetőszerkezet pedig részben már égett. A helyszínen lévő egységek a tüzet 4 sugárral oltották el.

Fotó: Kis-Sziget ÖTE / Facebook