Hírek


Bevetések Pest megyében

2019-07-16 09:10:34

A délegyházi, a pilisborosjenői, valamint a pándi önkéntes tűzoltók bevetéseiről számolunk be.

Kombájn égett Bugyin, a Juhászföld pusztán (07.11)

Bugyin a Juhászföld pusztán egy betakarítást végző kombájn kigyulladt. A tűz a gabonamezőre is átterjedt, több helyen foltokban a környező bozótos is égett. A tüzet a dabasi hivatásos és a délegyházi önkéntes tűzoltók négy vízsugár segítségével és kéziszerszámokkal eloltották. A tűz egy tíz hektáros területet érintett.

fotó: Dabas HTP

 

Alpinmentés Ürömnél

Mintegy négy métert zuhant egy férfi egy szikláról az Ürömnél található Róka-hegyi kőbányában július 9-én késő este. A helyszínre az I. és a III. kerületi tűzoltókat, illetve a budapesti tűzoltó doktorszolgálatot riasztották. A tűzoltók a pest megyei műveleti szolgálat irányítása mellett kötélpályát építettek ki, majd lehozták a bajba került túrázót egy speciális hordágyon a hegyoldalból, ezután átadták őt a mentőknek. A hivatásos tűzoltók munkáját a pilisborosjenői önkéntes tűzoltók támogatták.

Fotó: Winter László tű.zls. FKI Video

 

Baleset Pánd és Tápióbicske között

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba hajtott egy személyautó július 11-én este a Pánd és Tápióbicske közötti úton. A balesethez a nagykátai hivatásos és a pándi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik feszítővágó berendezés segítségével kezdték meg a műszaki mentést. A munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A balesetben két személy súlyosan, egy pedig könnyebben sérült.

fotó: Nagykáta HTP

Vissza