Hírek


Beavatkozások a múlt héten

2020-04-28 09:12:37

A múlt héten is sűrű hetük volt a megye önkéntes tűzoltóinak: összeállításunk következik.

Tűz Biatorbágy-Ürgehegyen

Április 22-én tűz ütött ki Biatorbágynál, az Ürgehegyen. A Pest Megyei Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei is a helyszínen voltak az oltási munkálatoknál.

Fotó: PMSM ÖTE / FB

 

Tűz Taksonynál

Szombat délután érkezett a riasztás: Taksonynál az erdő aljnövényzete ég. A tűz eloltásában a délegyházai önkéntes tűzoltók, valamint a Kis-Sziget Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai vettek részt; az utómunkálatokban segítettek a Makra Sándor Majosházai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is.

 

Viharkár Leányfalun

Április 25-én a Hunyadi János utca felső részén az erős szél miatt egy fa rádőlt egy magasfeszültségű villanyvezetékre. A favágás idejére több alkalommal le és visszakapcsolásra került az adott szakasz, így több alkalommal volt áramkimaradás a település több részén. A káresetet a Vöröskő Önkéntes Tűzoltó, Műszaki-mentő és Vizimentő Egyesület tagjai a szentendrei hivatásosokkal, valamint az ELMŰ munkatársaival közösen hárította el.

Fotó: Vöröskő Önkéntes Tűzoltó, Műszaki-mentő és Vizimentő Egyesület / FB

 

Kerítésnek, gázcsonknak, autónak ütközött egy gépkocsi Délegyházán

Egy sorház kerítését kidöntve gázcsonknak és egy parkoló gépkocsinak ütközött egy személyautó csütörtökre virradóra Délegyháza külterületén. Az autó a kitört gázcsonkon állt meg, amiből ömlött a gáz. A délegyházi önkéntes tűzoltók és a szigetszentmiklósi hivatásosok átvizsgálták és lezárták a szivárgás környezetét, majd speciális tűzoltóeszközzel megemelték az összetört járművet. A megemelést követően a gázművek szakemberei megszüntették a szivárgást. A műszaki munkálatok ideje alatt hét felnőttet és három gyermeket a sorházból biztonságos helyre kísértek, akik a gázelzárást követően visszatérhettek a lakásaikba.

Fotó: PMKI Szigetszentmiklós HTP

Vissza