Hírek


Beavatkozások múlt héten

2022-01-25 08:51:02

A megyei önkéntes és önkormányzati tűzoltók számos esetben avatkoztak be.

Fának hajtott egy kisbusz hétfőn délben a 3118-as úton, Tápiógyörgye határában. A balesethez riasztott jászberényi hivatásos és tápiógyörgyei önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon haladhatott a forgalom. A kisbusz sofőrjét könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

A hétfői viharos szél alaposan megtépázott néhány fát Sikátorpusztán. Több helyen leszakadt ágak lógtak, veszélyeztetve az arra közlekedőket. A segítségkérésre a Fővárosi Katasztrófavédelem ügyelete a Fóti Aqua ÖTE tűzoltóit, valamint később az újpesti létraszert riasztotta. A fóti tűzoltók az emelő segítségével eltávolították a veszélyes ágakat.

A keddeni szélvihar sok munkát adott a tűzoltóknak Pest megyében is. Negyvenkét esetben vonultak a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes egységek, jellemzően kidőlt fák, leszakadt faágak, megtépázott tetők, és megsérült kémények maitt. Szentmártonkátán, a Miskolci úton egy családi ház bádogtetejét bontotta meg a szél, a nagykátai hivatásos tűzoltók a lemezt visszaszegelték. Cegléden, a Bürgeház dűlőn egy csarnoképület tetőablakát a szél kihajtotta, félig leszakította, nagy értékű gépeket veszélyeztetett. A ceglédi hivatásos tűzoltók kötélbiztosítás mellett rögzítették az ablakokat. Tahitótfalun, a Szentendrei úton egy családi ház kéményét ledöntötte a vihar, Bugyin, az Ürbő pusztán pedig egy ház garázsának tetejét emelte le a szél. Erdőkertesen, Etyeken, Dunaharasztiban, Pilisszentivánon, Monoron, Monorierdőn, Vácon, Biatorbágyon, Szigetújfalun, Százhalombattán, Érden, Ócsán, Tahitótfalun, Herceghalmon, Pócsmegyeren, Inárcson, Dunavarsányban, Dömsödön, Dabason, és Gödön kidőlt fákat kellett eltávolítani jellemzően közutakról, kerítésekről. Az 51-es főúton, Áporkánál egy fa egy személyautó elé dőlt, ezért a gépjármű lesodródott az útról. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet, majd a forgalmi akadályt megszüntették. Szigetmonostoron leszakadt egy fa ága és a járda felett lógott. A szigetmonostori önkéntes és szentendrei hivatásos tűzoltók a veszélyes faágat eltávolították. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Vissza