Hírek


Múlt heti beavatkozások

2022-02-02 08:58:50

Múlt heti, Pest megyei beavatkozásokról szóló válogatásunk következik.

Hétfőn kora délután budakeszin, a Kalmár utcában egy felújítás alatt álló családi ház fal- és födémszerkezete kigyulladt. Az oltást az ott dolgozók kezdték meg. A helyszínre hét fővel vonult a Budakeszi ÖTE, és a hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a felderítést és egy vízsugár szerelését megkezdték. A hivatásos tűzoltókkal közösen 3 vízsugárral, a tető és a falszerkezet megbontásával sikerült a tüzet véglegesen eloltani.

Kedden este Leányfalun gyulladt ki egy kémény; a helyszínre a szentendrei hivatásos tűzoltók mellett a leányfalui önkéntes tűzoltók vonultak ki.

Öt hektárnyi területen égett a nádas és aljnövényzet Tóalmáson hétfőn. A nagykátai hivatásos, és a tóalmási önkéntes tűzoltók vízzel, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel oltották el a tüzet. Az érintett területet átvizsgálták.

Péntek késő esti órákban érkezett bejelentés arról, hogy Fóton, a Somlói utca fölött kigyulladt a domboldalon az aljnövényzet. A tűzesethez a Katasztrófavédelem bevetésirányítása Újpestről, Zuglóból, Kőbányáról és Szentendréről is vezényelt egységeket. Az oltásban közreműködtek a Fóti Aqua ÖTE szolgálaton kívüli tűzoltói is, akik a tápvezetékek kiépítésében segítetek a hivatásos rajoknak, valamint az utcában lakók is kivették a részüket kéziszerszámokkal.

Vissza