Hírek


Pest megyei önkéntes tűzoltók akcióban

2022-10-18 15:13:58

A múlt héten több önkéntes tűzoltói beavatkozás is történt.

Október 12-én Pátyon, az Ady Endre utcában egy teherautó beleakadt a lelógó ágakba. A belül korhadt diófa egyik fele lehasadt és teljesen elzárta az utat. Szerencsére személyi sérülés nem történt, a kábelek sem sérültek. A teherautóban keletkezett anyagi kár. A pátyi önkéntes tűzoltók feldarabolták a lehasadt ágat és a kiérkező törökbálinti hivatásos egységgel közösen eltávolították az úttestről.

Október 10-én érkezett a riasztás: Pilisvörösváron a Völgy utcában két, körülbelül 40 nm-es faház égett teljes terjedelmében. A pilisvörösvári önkéntes tűzoltók és a pesti hivatásosok érkeztek a helyszínre. Az tűzoltást nehezítette, hogy az ingatlanokban az áramellátást csak az oltás megkezdése után sikerült lekapcsolni az ELMŰ szakembereinek. Az épületekben szerencsére nem tartózkodott senki, így személyi sérülés nem történt.

Műanyag bálák gyulladtak ki és égtek körülbelül ötezer négyzetméteren Táborfalva határában lévő műanyag-feldolgozó üzem udvarán kedden, éjfél előtt. A tűz gyorsan terjedt, egy üzemcsarnokot és a környező erdőt is veszélyeztetve. A lángokat, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, öt vízsugárral és három vízágyúval nyolc település tűzoltói fojtották el: a dabasi, a kecskeméti, a ceglédi, a szentendrei, a monori, a nagykátai és a fővárosi hivatásos, továbbá a lajosmizsei önkormányzati és az önkéntes tűzoltók. Az oltást három erőgéppel is segítették, ezekkel széthúzták az égő bálákat, könnyítve az oltást, és eltávolították a tűztől a még ép bálákat.

Vissza